Safrino

Поени: 0
new2
Safrino Safrino Safrino Safrino
За да ја дознаете цената, одберете ја валутата:

Изберете валута

Прикажи цена
← барање за цена
Погледнете ја цената на веб-страницата на производителот * За најновите информации за производот, неговата достапност, цена, и купување на најниската цена ние ви нудиме да ја посетите официјалната веб-страница на производителот.
Ние го привлекуваме вашето внимание, дека сајтот е потребно изберете вашата земја на престој и заврши едноставна регистрација! По неговото завршување, на редовна основа ќе добиете попуст 20% за сите производи Coral Club.
Safrino Safrino Safrino Комплексна анти-стрес формула.
Сафрино / Safrino од Coral Club е природен анти-стрес комплекс базиран на брендиран шафран и инозитол. Safrino ги комбинира вредните својства на патентиран екстракт од ирански шафран и мио-инозитол.
Сафрино / Сафрино од компанијата Coral Club (Coral Club) помага:
  • враќање на емоционалната рамнотежа во акутни и хронични стресни ситуации, вклучувајќи ПМС и менопауза;
  • подобрување на расположението и спиењето;
  • намалување на физичките ефекти на стресот врз срцето со одржување на нормален пулс во стресна ситуација.
Форма на ослободување: 30 капсули од зеленчук.
Состав: инозитол (мио-инозитол) - 350 mg, екстракт од стигма од шафран Safr'Inside™ - 30 mg, цинк (цинк оксид во обвивката на капсулата) - 2,3 mg, помошни компоненти.
Упатство за употреба: Возрасни: 1 капсула дневно со храна. Времетраење на прием - 1 месец.
Контраиндикации: индивидуална нетолеранција на компонентите на производот, бременост, доење. Пред употреба, се препорачува да се консултирате со лекар.
Начин на чување: чувајте го на суво место, заштитено од директна сончева светлина и недостапно за деца, на температура од 15-25°C.
Рок на употреба: 2 години од датумот на производство.
Земја на потекло: Словенија.
 

 

 

 
 
Дејство на активни компоненти.
Од античките времиња, шафранот им помага на луѓето да се справат со манифестации на ментални и ментални нарушувања. Одгледувањето на шафран беше спроведено уште во 2000-1500 година. п.н.е. Беше и остана најскапиот зачин во светот. Високата здравствена вредност се должи на способноста на стигмите од шафран да имаат позитивно влијание врз физичкото и менталното здравје.
Safr'Inside™ е единствениот инкапсулиран екстракт од стигма од шафран.
Производителот на екстрактот, француската компанија ACTIV'INSIDE, користи висококвалитетен ирански шафран Саргол. Патентираниот нежен процес на екстракција ги зачувува активните супстанции на шафранот и обезбедува најголема содржина на сафранал (2%), што е 10 пати повеќе отколку во екстрактите од неинкапсулирани шафрани. Екстрактот од стигма од шафран го успорува разградувањето на серотонин за 50%, додека за 44% го намалува лачењето на хормонот кортизол, чие ниво служи како маркер на стресот што го доживува човекот.
Мио-инозитол. Ова е еден од деветте изомери на инозитол, кој има поголема биолошка активност, подобро се апсорбира и затоа дејствува побрзо. Највисоката концентрација на инозитол се одредува во мозокот, бидејќи игра важна улога во преносот на нервните импулси, е вклучен во синтезата на допамин и серотонин, што ја зголемува отпорноста на стрес.

Add comment


Security code
Refresh

Информирајте ја цената
Safrino

Coral Club
smart-food.club
ASKING_PRICE_TEXT1

ASKING_PRICE_TEXT3